bluescompany
bluescompany
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
zene
 
idő
 
Jooble

https://hu.jooble.org

 
cikkek
cikkek : cikkek

cikkek

  2007.10.28. 21:04

itt olvashatod a rólunk szóló írásokat

A cikket 12 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett olvashatják! (J J J )

BLÖRÓ TÉNYLEG KISZÁLL?

Legutóbbi interjúm igen felemásra sikeredett a hazai motorostalálkozók legnagyobb sztárjával (nyíltan fogalmazva: totális gigacsőd volt), ezért elhatároztuk, hogy legközelebb jobban felkészülünk. Ám ember tervez, Blöró végez: barátom egy vasárnap esti koncertje után, úgy zsenge éjféltájban rámcsörgött, hogy megszomjazott, ezért haladéktalanul találkoznunk kell. Kérdeztem, hol van most, mire ezt válaszolta:

“Az ajtód előtt, Edittel!”

Nem hittem el, és kinéztem. Vesztettem…

– A tavalyi beszélgetés (?) során megígérted, hogy idén új Blues Company CD jön ki, rajta József Attilát megszégyenítő költeményeiddel…

Blöró: Ki az a József Attila, már ne haragudj? Bedobsz itt egy nevet, aztán fogalmam nincs, kiről beszélsz. (J )

– Talán valami gitáros egy harmadosztályú norvég black metal hordában…

B: Nem tudom, hogy ő ismer-e engem, de én még soha nem hallottam róla…

– … komolyra fordítva a szót, az új Blues Company CD helyett egy videó, illetve egy DVD jelent meg.

B: Csak egy klipet akartunk forgatni a Devils börzén, aztán ez lett belőle. A barátaim rábeszéltek, hogy csináljuk meg, mert nagyon jól sikerült az a bulink. Végül beláttam, hogy a rajongóinknak szükségük van valami képanyagra, vagyis, hogy lássák a szép arcomat! (J )

Szabó Edit, énekesnő: Szerettük volna kihozni a negyedik CD-t is, de Blöró úgy gondolta, sok lenne ez egyszerre a gyerekeknek.

B: De jövőre biztosan megjelenik! Szeptember-október környékén vesszük fel, és már tavasszal kijön. Biztos, hogy nem fogunk benne magyarkodni, mert nem akarjuk visszafoglalni Kínát. Viszont hosszasan fogom boncolgatni az anyagcserével kapcsolatos dolgokat. Nem tehetek róla, megragadott ez a téma. (J ) Alkohol, szex, motorozás, anyagcsere. Fő témánk a kaki. A címe az lesz, hogy Barmok Bolygója, ezt írd le, nehogy mások is lenyúlják!

E: Nézte a Való Világot, és eszébe jutott ez a Barmok Bolygója kifejezés.

– Nem mondod, hogy nézed a Való Világot!

B: Nagyon sokat lehet meríteni a tévéből. Nézem a műsorokat, ez is szar, az is szar. Egy teljesen más világ, egy teljesen más életmód sugárzik belőlük, mint amit valójában él ez az ország. Menjenek a picsába… Támogatják ezt az egész meleg vonalat is. Tetszik nekik. Tényleg, most különben lehet buzizni?

E: Azt kimondhatod, hogy “buzi”, csak uszítani, meg gyűlöletet kelteni nem szabad.

B: Szóval az, hogy “Szereti a tök a segget, szaladj el, ha buzi kerget”, az ugye még nem bűn? Mert nem szeretném, ha a feledés homályába veszne ez a remek, kétsoros kis tavaszi zsongásom!

E: Szerintem teljesen rendben van… egyébként ezekért kapjuk a legtöbb kritikát: buzizás, istenkáromlás.

– Mondjuk az istenkáromlás gyanúja halványan bennem is felmerült Veletek kapcsolatban.

B: Volt egy gonosz, rossz korszakom, de idén már igyekszem visszafogni magam ebben a témában. Tehát innentől kezdve: “Magyar égen, magyar isten, motorosnak párja nincsen!”

A buzikat pedig nem támadom, csak jópofizom ezzel a dologgal.

E: Van egy ismerősünk, akinek sárga motorja van, és azzal szokták húzni, hogy “Sárga motor, sárga nyereg…”, de nem haragszik érte. Tényleg igaz a mondás, hogy akinek nem inge, ne vegye magára!

– És különben is, Ti csak a helyes szexualitás irányába próbáljátok terelni a gyerekeket…

B: Pontosan! Ha már a tévében is a másság jön le, akkor nem árt a rockereknek megmutatni a helyes utat, mert a végén még kötelező lesz melegnek lenni! És ezt az elvemet még akkor is felvállalom, ha bizonyos rétegek utálni fognak, és nem jönnek el Blues Company koncertre.

E: Azért félünk már a lemez címét is előre elárulni, mert sok irigyünk van. Például Blöró lelkes támogatója minden koldusnak, a múltkor kaptunk az egyiküktől egy “Fedél nélkül” újságot, amiben mit láttunk? A “Válassz egy csillagot” dalunk szövegét, más címmel, pici változtatással, de azért felismerhetően. És ezt valaki a saját verseként publikálta!

B: A gyerekek úgyis tudják, ki írta ezt a számot, így nem akartam jogi dolgokba belemenni, de azért rosszul esnek az ilyenek.

E: Valamikor azért kénytelenek vagyunk szólni. A minap egy Blues Company koncerten az előzenekar eljátszotta szinte az egész műsorunkat. Tudod, még mielőtt felléptünk volna. Ez már durva.

B: Külföldön nagyon divatosak a cover-bandák, ott nem is ugat senki, mert az eredeti szerzőknek mindig rendesen átutalják a jogdíjakat. Itthon viszont a koncertszervezők megfeledkeznek erről. De nem akarunk megvágni senkit, mert ugyan bejelenthetnénk a Szerzői Jogvédőnél, hogy itt meg itt játszottak 20 Blues Company számot, de az egy csomó pénzébe kerülne a szervezőknek.

– Nem ilyen vészes a helyzet, mert a befizetendő összeg mindig a nézőszám nagyságával arányos… De beszéljünk még egy kicsit az új lemezről!

B: Nem akarom lelőni a poénokat, de azért elárulom, hogy le fognak egyszerűsödni a számok.

– Zeneileg?

B: Hát, ennél egyszerűbb zenét már nem lehet játszani, egyem a szívedet! (J ) Mi vagyunk a zenének az alja, mégis szeretnek. A közönségnek a Magyarország-Motorország, meg a Kispirics odabasz kell. Odabasz, ez a lényeg, és beindul a henger!

El tudom képzelni, mit érez ilyenkor egy olyan zenész, aki elvégezte a Zeneművészeti Főiskolát! J Gondolkozik, átértékeli az egész életét. Tanult húsz évig gitározni, de minek? (J ) Volt olyan basszusgitárosunk, aki azért lépett ki, mert s-z-í-n-v-o-n-a-l-a-s-a-b-b zenét akart játszani.

E: Miskolcon láttunk egy zenekart. Nagyszerűen játszottak, úgy muzsikáltak, hogy tényleg leesett az állunk. Tudod, fúvósok, meg minden. A gitáros egy az egyben nyomta a Gary Moore számokat, kétezer ember meg nyomban elszaladt a büfébe sört inni, pedig ezek a srácok annyit azért igazán megérdemeltek volna, hogy valaki odaálljon eléjük, és néhányszor összeverje a tenyerét! Mi közvetlenül utánuk léptünk fel, és teljesen mindegy volt, hogy Blöró mit csinált, a tömeg meglátta, és kitört az őrület.

B: Pedig minden buli egy kihívás. Ha egy évben 100 frenetikus bulit adsz, de a 101. esetleg már nem annyira sikerül, akkor egyből azt mondják: “Á, Blöró már nem a régi”. Ez egy ilyen műfaj, folyamatosan hoznod kell magad.

Szerencsére most nagyon jó zenekarom van. A mi koncertjeinken ugye soha nincs leírva előre a dalok sorrendje, mindig találomra kapom elő a számokat, és ezek a srácok mindig be tudnak szállni, pedig kábé negyven dalt kell ismerniük. Egyből kapcsolnak, már az átvezető szövegekből következtetnek.

E: Néha megunok egy számot, ha olyan sokszor játszuk, szólok neki, és néha meghallgatja a véleményemet.

B: Néha! Mert lehet, hogy ma még elfelejtettem mondani, de zseni vagyok, imádom a számaimat, és teljesen beléjük vagyok esve! (J )

– De ma már nem elég jó muzsikusnak lenni, a közönségnek valami pluszt is kell nyújtani.

B: Igen. Iszonyú nehéz volt, amíg ezt kitaláltam.

E: És azt is nehéz eldönteni, hogy mikor merjük ezt felvállalni. A múltkor egy állatorvosok számára tartott szakmai konferencia záróakkordjaként léptünk fel…

B: Azok voltak a leghülyébbek! (J ) Öltönyben fetrengtek a padlón, az egyik női hangon sikoltozott, esküszöm! A rockerek nem bírnak így kivetkőzni magukból. Nem tudtam eldönteni, hogy ennyire részegek, vagy ennyire jók vagyunk?

– És az utóbbiban maradtál…

B: Természetesen. Egyébként ma is sziporkáztam… meg voltam magammal elégedve! Mindig az eszembe jut valami. Valami nagy hülyeség!

E: Az ember ne legyen konszolidált, ha nem arra született.

B: Egyébként is későn érő típus vagyok. Kisgyerekkoromban kicsit komolyabb voltam, de most, hogy idősebb lettem, csak a hülyeség dől belőlem. Lehet, hogy elmegyek orvoshoz, hogy megvizsgáltassam magam.

E: Ne emlegesd az orvost, mert úgyis azt terjeszti valaki, hogy idegileg tönkrementél, mert állandóan feljelentettek a csúnya beszéd miatt, és a Crystal énekese lép a helyedre.

B: A hír csak félig igaz, mert a Kozsó lép a helyemre. (J )

– Pedig a koncertvideó is váratlanul ér véget, mintha kifogyott volna a film a gépből. Aki hallotta a pletykát, és nem ismer Téged, ezt is jelzésként foghatja fel.

E: Lehet, de ez inkább arra mutat, hogy lesz még folytatás, szóval reszkessetek!

Sandy

 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought