bluescompany
bluescompany
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
zene
 
idő
 
Jooble

https://hu.jooble.org

 
cikkek
cikkek : interjú

interjú

  2007.10.28. 21:06

WILD interjú 2003

Blöróval legutóbb kábé egy éve ültünk le beszélgetni abból az alkalomból, hogy megjelent a Blues Company második CD-je, a Magyarország – Motorország. A hazai motorostalálkozók legnépszerűbb előadója akkor kinyilatkoztatta, hogy a fejében már összeállt a harmadik album anyaga is. Ezt természetesen majdnem sikerült elhinnem, aztán május végén csak lestem ki a fejemből, amikor felhívott Szabó Edit, a Company énekesnője, hogy már kapható a “2003” címet viselő vadiúj korong!

Grandiózus terveket szőttem egy mélyinterjú elkészítésére, de a Blöró lakásán felhalmozott fogadóbizottság, vagyis a végtelen mennyiségű sör romokba döntötte Pulitzer-díjas elképzeléseimet. A diktafont bekapcsoltam ugyan, ám a visszahallgatás során a hangszóróból szinte csak elégedett böffentések, és fergeteges röhögőgörcsök visszafogott neszei hallatszottak! Mindössze annyit sikerült megmentenem, amit itt olvashattok:

– A múltkor ott húztuk le a redőnyt, hogy megjelent a Magyarország – Motorország lemezetek. Milyen fogadtatásra talált?

Blöró: – Egy szóval jellemezhetném leginkább: frenetikus (J )! Többmillió példányban ment el, azóta magánrepülőgépet tartunk, a telet dominikai rezidenciánkon töltjük, de vettünk egy lepukkant kastélyt Bajorországban is. Nagy gondom, hogy a budapesti házunk tetején nem lehetett helikopter-leszállóhelyet kiépíteni, ezért itthon kénytelenek vagyunk mindenféle szaros Ferrarikkal összekoszolni a seggünket (J ).

Komolyra fordítva a szót: nem tudom miért, de egyből robbant az az anyag! Nagyon betalált motoros berkekben a Fekete angyal, meg a címadó szám. A gyerekek érezték, hogy külön nekik lett megírva.

Edit: – És a srácok idén nem azt kérdezgetik, hogy mi van a 2003 korongon, csak azt, hogy megjelent-e már? Aztán gyorsan rendelnek is belőle…

– Ez azt jelenti, hogy a Blues Company név garanciát jelent a minőségre…

Blöró: – Remélem, hogy igen, és igyekszünk is az elvárásoknak eleget tenni.

– Hol lehet hozzájutni a 2003-hoz?

Edit: – A bajai Rocker Bt.-vel kötöttünk szerződést, az ő árusaik terjesztik a CD-t, például a motorostalálkozókon. Aki pedig közvetlenül a zenekartól szeretné megrendelni, az hívja a 06/20-99-59-179-es mobilt! A CD-ink ára egyébként három éve változatlan, az új anyaghoz is hozzá lehet jutni 2000 Ft-ért. Reméljük, hogy így sikerül elkerülnünk az illegális másolásokat.

Blöró: – Az ilyen alacsony ár kialakításához természetesen elkerülhetetlenek a szponzorok, akik közül a Yokohama Non-Stop Gumiszervízt illetve név szerint Jandás Attila segítségét szeretném kiemelni.

– Tavaly azt ígérted, hogy néhány versedet is fel fogod tenni a lemezre…

Blöró: – Igen, de oly sok szöveget használtunk fel egyébként is a számokon belül, hogy erre végül nem került sor. A Kispirics folytatása, a Kispirics odabasz például már a hősi eposz műfaját súrolja (J )! Kedvenc, aranykoszorúra felterjesztett soraimat idézném:

“Sárga motor, sárga nyereg,

Ne buziskodjál, te gyerek!”

Rengeteg benne az ilyen rím, és nem akartam leterhelni az agyakat József Attila legjobb pillanataihoz mérhető költeményeimmel. Amúgy egy kicsit komolyabb lett ennek a lemeznek a hangvétele, kell majd egy kis idő, amíg megszokják a srácok. Van benne dili is természetesen, de most több volt a komoly mondanivaló: például a másság olyan elfogadtatását nem tudom megemészteni, hogy férfiak egymást csókolgatják a televízióban, közben meg leköpjük az utcán a nyomorék gyerekeket. A tévéműsorokban mindenki jólfésült, meg márkás autókkal mászkál, de közben a mélyben embertelenek a körülmények. Óriási problémák vannak a fejekben, ám mindenki úgy tesz, mintha ez természetes lenne. Rettenetes sokat agyaltam ezen az anyagon, de ígérem, hogy a következő album már ismét egyszerűbb lesz… elfogyott a söröd? Hozok egyből egy kartonnal, hogy ne kelljen mindig felállni… egyszer a Cserháti Pityivel stoppoltunk Ajkáról hazafelé. Ez még a P. Box, meg a Mobil előtti időkben történt, és senki nem akart felvenni minket, mert tulajdonképpen hárman voltunk: Pityi, én, meg kettőnk között egy irdatlan méretű demizson…

És itt most zsenge 37 percnyi vad sztorizgatás következik, amit a fentebb említett fura zajok örökre hallhatatlanná tettek, az elfogyasztott szeszike mennyisége pedig remek emlékezetkihagyást okozott. Nincs mit szépíteni, csúnyán berúgtunk (J ). Az azért rémlik, hogy Blöró német juhászkutyája mindkettőnk helyett restellte magát. De nini, egy pillanatra érthető részhez értünk:

– Úgy hallottam, idén Pilismaróton kellemes meglepetésben volt részetek…

Blöró: – Épp Póka Egonnal beszélgettem, amikor szólt a harmonikásom, hogy a színpadi feljárónál áll Sípos Peti, az Irígy Hónaljmirigy énekese… Blues Company pólóban! Szakmai részről ez nekem nagy elismerést jelentett, nagyon jólesett.

Szerencsére ma már mindegyik magyar zenekarral jó a kapcsolatom. Néha ugyan még szólnak, ha túl sokat játszom, de mit tegyek? Én sohasem viszek magammal órát a színpadra!

– Pedig most egy gyémántberakásos arany Rolex van a kezeden (J )…

Blöró: – Nénikéd! Bárcsak lenne, holnap vinném is a zaciba!

Szóval nem nézem, mennyi idő telt el, addig játszom, amíg igényli a közönség. Szeretnek a gyerekek, és ezt a szeretetet igyekszem száztíz-szalékosan megszolgálni.

“Alkoholgőzben élek, Mocsokban, mint a férgek

Nyelvemet rátok öltöm, Részegen mászok a földön.” (Nekem mindegy)

Edit: – Blöró ars poetica-ját hallottuk (J )!

Blöró: – Zseniális vagyok, nem tehetek róla... és szépségemnél csak szerénységem nagyobb!

Blöró tehát nem változott. Továbbra is a motoros találkozók Szent Őrültje ő, aki a belőle áradó hihetetlen energiával még a leglangyosabb hangulatot is képes pillanatok alatt ezer fokra felhevíteni. A 2003 CD dalait pedig felesleges elemezni, hisz legkésőbb nyár végére úgyis fújni fogja őket mindenki, aki meg-megfordul motorostalálkozókon. S ha még nem szerezted volna be a lemezt, sürgősen pótold a mulasztást!

 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought