bluescompany
bluescompany
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
zene
 
idő
 
Jooble

https://hu.jooble.org

 
cikkek
cikkek : interjú

interjú

  2007.10.28. 21:06

WILD interjú 2003

Blöróval legutóbb kábé egy éve ültünk le beszélgetni abból az alkalomból, hogy megjelent a Blues Company második CD-je, a Magyarország – Motorország. A hazai motorostalálkozók legnépszerűbb előadója akkor kinyilatkoztatta, hogy a fejében már összeállt a harmadik album anyaga is. Ezt természetesen majdnem sikerült elhinnem, aztán május végén csak lestem ki a fejemből, amikor felhívott Szabó Edit, a Company énekesnője, hogy már kapható a “2003” címet viselő vadiúj korong!

Grandiózus terveket szőttem egy mélyinterjú elkészítésére, de a Blöró lakásán felhalmozott fogadóbizottság, vagyis a végtelen mennyiségű sör romokba döntötte Pulitzer-díjas elképzeléseimet. A diktafont bekapcsoltam ugyan, ám a visszahallgatás során a hangszóróból szinte csak elégedett böffentések, és fergeteges röhögőgörcsök visszafogott neszei hallatszottak! Mindössze annyit sikerült megmentenem, amit itt olvashattok:

– A múltkor ott húztuk le a redőnyt, hogy megjelent a Magyarország – Motorország lemezetek. Milyen fogadtatásra talált?

Blöró: – Egy szóval jellemezhetném leginkább: frenetikus (J )! Többmillió példányban ment el, azóta magánrepülőgépet tartunk, a telet dominikai rezidenciánkon töltjük, de vettünk egy lepukkant kastélyt Bajorországban is. Nagy gondom, hogy a budapesti házunk tetején nem lehetett helikopter-leszállóhelyet kiépíteni, ezért itthon kénytelenek vagyunk mindenféle szaros Ferrarikkal összekoszolni a seggünket (J ).

Komolyra fordítva a szót: nem tudom miért, de egyből robbant az az anyag! Nagyon betalált motoros berkekben a Fekete angyal, meg a címadó szám. A gyerekek érezték, hogy külön nekik lett megírva.

Edit: – És a srácok idén nem azt kérdezgetik, hogy mi van a 2003 korongon, csak azt, hogy megjelent-e már? Aztán gyorsan rendelnek is belőle…

– Ez azt jelenti, hogy a Blues Company név garanciát jelent a minőségre…

Blöró: – Remélem, hogy igen, és igyekszünk is az elvárásoknak eleget tenni.

– Hol lehet hozzájutni a 2003-hoz?

Edit: – A bajai Rocker Bt.-vel kötöttünk szerződést, az ő árusaik terjesztik a CD-t, például a motorostalálkozókon. Aki pedig közvetlenül a zenekartól szeretné megrendelni, az hívja a 06/20-99-59-179-es mobilt! A CD-ink ára egyébként három éve változatlan, az új anyaghoz is hozzá lehet jutni 2000 Ft-ért. Reméljük, hogy így sikerül elkerülnünk az illegális másolásokat.

Blöró: – Az ilyen alacsony ár kialakításához természetesen elkerülhetetlenek a szponzorok, akik közül a Yokohama Non-Stop Gumiszervízt illetve név szerint Jandás Attila segítségét szeretném kiemelni.

– Tavaly azt ígérted, hogy néhány versedet is fel fogod tenni a lemezre…

Blöró: – Igen, de oly sok szöveget használtunk fel egyébként is a számokon belül, hogy erre végül nem került sor. A Kispirics folytatása, a Kispirics odabasz például már a hősi eposz műfaját súrolja (J )! Kedvenc, aranykoszorúra felterjesztett soraimat idézném:

“Sárga motor, sárga nyereg,

Ne buziskodjál, te gyerek!”

Rengeteg benne az ilyen rím, és nem akartam leterhelni az agyakat József Attila legjobb pillanataihoz mérhető költeményeimmel. Amúgy egy kicsit komolyabb lett ennek a lemeznek a hangvétele, kell majd egy kis idő, amíg megszokják a srácok. Van benne dili is természetesen, de most több volt a komoly mondanivaló: például a másság olyan elfogadtatását nem tudom megemészteni, hogy férfiak egymást csókolgatják a televízióban, közben meg leköpjük az utcán a nyomorék gyerekeket. A tévéműsorokban mindenki jólfésült, meg márkás autókkal mászkál, de közben a mélyben embertelenek a körülmények. Óriási problémák vannak a fejekben, ám mindenki úgy tesz, mintha ez természetes lenne. Rettenetes sokat agyaltam ezen az anyagon, de ígérem, hogy a következő album már ismét egyszerűbb lesz… elfogyott a söröd? Hozok egyből egy kartonnal, hogy ne kelljen mindig felállni… egyszer a Cserháti Pityivel stoppoltunk Ajkáról hazafelé. Ez még a P. Box, meg a Mobil előtti időkben történt, és senki nem akart felvenni minket, mert tulajdonképpen hárman voltunk: Pityi, én, meg kettőnk között egy irdatlan méretű demizson…

És itt most zsenge 37 percnyi vad sztorizgatás következik, amit a fentebb említett fura zajok örökre hallhatatlanná tettek, az elfogyasztott szeszike mennyisége pedig remek emlékezetkihagyást okozott. Nincs mit szépíteni, csúnyán berúgtunk (J ). Az azért rémlik, hogy Blöró német juhászkutyája mindkettőnk helyett restellte magát. De nini, egy pillanatra érthető részhez értünk:

– Úgy hallottam, idén Pilismaróton kellemes meglepetésben volt részetek…

Blöró: – Épp Póka Egonnal beszélgettem, amikor szólt a harmonikásom, hogy a színpadi feljárónál áll Sípos Peti, az Irígy Hónaljmirigy énekese… Blues Company pólóban! Szakmai részről ez nekem nagy elismerést jelentett, nagyon jólesett.

Szerencsére ma már mindegyik magyar zenekarral jó a kapcsolatom. Néha ugyan még szólnak, ha túl sokat játszom, de mit tegyek? Én sohasem viszek magammal órát a színpadra!

– Pedig most egy gyémántberakásos arany Rolex van a kezeden (J )…

Blöró: – Nénikéd! Bárcsak lenne, holnap vinném is a zaciba!

Szóval nem nézem, mennyi idő telt el, addig játszom, amíg igényli a közönség. Szeretnek a gyerekek, és ezt a szeretetet igyekszem száztíz-szalékosan megszolgálni.

“Alkoholgőzben élek, Mocsokban, mint a férgek

Nyelvemet rátok öltöm, Részegen mászok a földön.” (Nekem mindegy)

Edit: – Blöró ars poetica-ját hallottuk (J )!

Blöró: – Zseniális vagyok, nem tehetek róla... és szépségemnél csak szerénységem nagyobb!

Blöró tehát nem változott. Továbbra is a motoros találkozók Szent Őrültje ő, aki a belőle áradó hihetetlen energiával még a leglangyosabb hangulatot is képes pillanatok alatt ezer fokra felhevíteni. A 2003 CD dalait pedig felesleges elemezni, hisz legkésőbb nyár végére úgyis fújni fogja őket mindenki, aki meg-megfordul motorostalálkozókon. S ha még nem szerezted volna be a lemezt, sürgősen pótold a mulasztást!

 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!